Belajar sunda: Bahasa Sapopoe Urang Dayeuhluhur

"Kadang sok hayang seuri lamun inget ka lembur. Loba pisan basa atawa kata-kata nu beda jeung batur, komo Sunda di Bandung mah. Duka jeung Ciamis atawa Banjar. Kitu oge urang (kuring) nyieun ngaran perusahaan teh tina bahasa Dayeuh, nyaeta cadipa di panjangkeun Channel Pribadi Pariwara atawa Chadipa Creative Services. Arapal teu cadipa? Obor tina awi tea, lamun urang rek ngaji atawa ngala belut ka sawah peuting-peuting, tah eta nu dibawa. Tapi duka barudak ayeuna sok ngaraji keneh teu nya? Apaleun teu cadipa? Lamun euweuh cadipa urangmah sok mawa obor tina baralak tea. Cing urang tataan naon wae kata-kata nu beda di lembur urang. Gasolin (gaya nya nyebut paneker make bahasa English), brontak, HAGEUY EUY ! (buleud cenah), baralak (barangbang tea), komo pabeulit antara indung, lotek, karedok, pecel, wah naon deui tah? Nu ngajawab kudu make basa Dayeuh."(Hanum sujana dina obrolan facebook)

Tah timimiti eta, obrolan-obrolan saputaran bahasa indung (bahasana urang Dayeuhluhur) terus ngalir sampe ayeuna. Bahasa-bahasa anu kira-kira beda ti dulur sunda anu aya di Jawa Barat mulai di kumpulkeun, ku anggota DOF (dayeuhluhur on facebook). Bahasa nu sok di pake contona:
- DI ENDI (di mana)
- NGANTEP (pisan)
- NYINAEN (nanaonan)
- NGADOL (nu ieumah teu kedah di jelaskeun kumargi rada joro bagi orang panulisanmah)
- akhiran KOH... conto "Eta didinya KOH"
- Hageuy
- Jidaeud
- Mangwadeh
- Amadagila we
sareng seueur deui nu sanesna..

Tah eta salasahiji conto, mudah-mudahan wae ku ayana perkumpulan urang Dayeuhluhur anu di facebook, bahasa sapopoe urang dayeuhuhluhur bisa dikumpulkeun, komo atuh mun bisa dibukukeunmah, alus pisan!
Belajar sunda: Bahasa Sapopoe Urang Dayeuhluhur Belajar sunda: Bahasa Sapopoe Urang Dayeuhluhur Reviewed by Urang Kampung on 21.09 Rating: 5