Kurikulum bahasa Jawa dilingkungan sunda pinggiran

Tah......kajadian ieu sungguh terjadi di daerah Dayeuhluhur anu asup kana kawasan Kabupaten Cilacap. Sekitaran tahun 1990 katukang, daerah ieu masih ngagunakeun kurikulum bahasa sunda dina mata pelajaran budak sakola, ti mimiti sakola dasar sampe tingkat menengah. Tapi sejak tahun 1990 kaluhur, kurikulum bahasa sunda diganti ku pihak departemen pendidikan, jadi kurikulum bahasa jawa.

Memang ieu mangrupakeun hiji permasalahan bagi urang sunda, soalna urang sunda di wilayah Dayeuhluhur kakara apal bahasa jawa. Memang di hiji sisi aya gunana oge lamun urang nganjang kabeulah wetan atawa anu bahasana jawa, paling hanteu urang rada ngarti naon anun diobrolkeun ku maranehna, tapi disisi anu lain, budak sunda teu bisa nyaho kabudayaan sunda. Padahal manehna lahir jeung digedekeun diwilayah sunda. Tah...ieu anu kudu di perhatikeun ku pihak anu aya hubungana jeung pendidikan. Mudah-mudahan wae tahun-tahun ka hareup, budak sunda bisa diajar kurikulum bahasa sunda.
Kurikulum bahasa Jawa dilingkungan sunda pinggiran Kurikulum bahasa Jawa dilingkungan sunda pinggiran Reviewed by Urang Kampung on 00.12 Rating: 5